Geen foto

Heldensteen met inscripties aangetroffen in India

Voorbeelden van heldenstenen zoals degene die gevonden is in India. In India is een heldensteen gevonden tijdens archeologisch onderzoek, dat plaatsvond na een tip van een buurtbewoner. De heldensteen bevat een afbeelding van een krijger en inscripties en stamt uit 938 na Chr. 

De heldensteen is gevonden in een weiland bij een dorp nabij Karattampatti tijdens een archeologisch onderzoek dat werd uitgevoerd door een onderzoeksteam, geleid door archeologisch adviseur Subash Chandira Bose.

Een heldensteen is een herdenkingssteen van een held die sneuvelde tijdens een strijd. Bose maakte tijdens een persconferentie bekend dat de rechthoekige steen 30 centimeter breed en 92 centimeter hoog is. De steen bevat een bas-reliëf, wat betekent dat de afbeelding vrij ondiep is uitgehouwen. Het geeft een krijger weer met een zwaard in zijn linkerhand.

De inscripties komen uit het 31e regeringsjaar van Paranthaga Chola-I (938 na Chr.), ook bekend als Madurai Kondan. Er staat dat de burgers van Viriyur een stuk land hadden gedoneerd aan de dochter van de held bekend als Nagan, wie zijn leven gaf om een gestolen kudde koeien terug te brengen.

Bron: The Hindu

Meer lezen
Tijdvakken
Landen