Tom Hazenberg wint Cultuurprijs Zuid-Holland

Links op de foto de Commissaris van de Koning van de provincie ZH, Jaap Smit, rechts de prijswinnaar Tom Hazenberg. 

Peter van Mulken. 

Hazenberg Archeologie wint Cultuurprijs Zuid-Holland

Maandag 12 maart 2017 ontving Tom Hazenberg, archeoloog en eigenaar van 1Arch/Hazenberg Archeologie uit handen van Jaap Smit, Commissaris des Konings van de provincie Zuid-Holland, de Cultuurprijs Zuid-Holland 2018.

Maatschappelijke impact van archeologisch erfgoed

Hazenberg krijgt de Cultuurprijs Zuid-Holland vanwege zijn inzet om de maatschappelijke impact van archeologisch erfgoed te vergroten. "Tom Hazenberg brengt de geschiedenis van de vroegste Zuid-Hollandse civilisatie tot leven. Dankzij hem kunnen we ons allemaal een beetje Romein voelen en varen we onder Hollandse luchten op de Oude Rijn van Traiectum naar Nigrum Pullum en verder naar Lugdunum," aldus de jury van de Cultuurprijs Zuid-Holland. 

Cultuurprijs Zuid-Holland

De cultuurprijs Zuid-Holland is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Elke twee jaar wordt een instelling uit Zuid-Holland, of een instelling die actief is in die provincie, die een voortrekkersrol vervult op het gebied van kunst- of ontwerpdisciplines, erfgoed, natuur of educatie. Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan een instelling actief in het roerend erfgoed. Aan de prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden. Dat geld zal door Hazenberg Archeologie worden ingezet om de ingeslagen weg verder te vervolgen.

Bron:

Hazenberg Archeologie

Afbeelding:

Peter van Mulken. Links op de foto de Commissaris van de Koning van de provincie ZH, Jaap Smit, rechts de prijswinnaar Tom Hazenberg. 

Meer lezen

Landen