Geen foto

Harnas uit 17e eeuw gevonden in Delft

In Delft zijn overblijfselen van een plaatijzeren handschoen gevonden.Tijdens archeologische opgravingen in Spoorzone Delft is een deel van een harnas uit de 17e eeuw gevonden. De vondst betreft een handschoen van een dun stuk metaal dat uit twee aan elkaar getrokken delen bestond. In totaal zijn er ca. acht onderdelen van de handschoen gevonden.

De vondst werd gedaan toen archeologen een profiel door de resten van de stadsgracht maakten. Na een eerste reiniging werd duidelijk dat het om een handschoen van dun plaatijzer ging. Het maakt onderdeel van een harnas dat waarschijnlijk uit de tweede helft van de 16e eeuw of begin 17e eeuw stamt.

Volgens de archeologen zat het plaatijzer met riempjes vast aan een leren onderhandschoen. Dat baseren ze op de vondst van een gespje dat bij de restanten werd gevonden. Waarschijnlijk werd de leren onderhandschoen met een veter aan de arm vastgesnoerd.

De archeologen van Erfgoed Delft gaan de komende tijd de vondst onderzoeken en conserveren. Het is de bedoeling dat de handschoen in de nabije toekomst aan het publiek tentoongesteld kan worden, als de staat van de overblijfselen dit toelaat.

Bron: Regio TV InfoThuis

Meer lezen
Tijdvakken
Landen