Geen foto

Grootste reizende tentoonstelling ‘Giants of the Ice Age’ in Amsterdam EXPO

De grootste reizende tentoonstelling over de ijstijd komt naar Nederland. Tijdens de tentoonstelling ‘Giants of the Ice Age’, in Amsterdam EXPO, kan je een fascinerende reis maken door de prehistorie. Daarbij sta je oog in oog met uitgestorven zoogdieren, zoals de mammoet, de sabeltandtijger, het reuzenhert, de wolharige neushoorn en de holenbeer.

Neanderthalers

Behalve over dieren, is er ook veel te ontdekken over bijvoorbeeld de Neanderthalers tijdens de laatste ijstijd 30.000 jaar geleden. Aan bod komen hun jachttaferelen, gereedschappen en het mysterie rondom ’s werelds oudste artistieke uitingen, de Europese grot- en rotstekeningen. Ook de flora en fauna worden door de expositie niet overgeslagen.

Samenwerking

‘Giants of the Ice Age’ is onder andere ontwikkeld in samenwerking met het Duiste Neanderthal Museum en toont de laatste wetenschappelijke inzichten over de ijstijd aan de hand van originele en nog nooit eerder tentoongestelde objecten.

Informatie

De expositie is slechts drie maanden te zien, tot en met 1 maart 2015 in Amsterdam EXPO. De tentoonstelling is iedere dag geopend van 09:00 tot 18:00 uur en op vrijdag tot 21:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 16,- euro. Ook is er een speciaal familieticket. Meer informatie is te vinden op www.amsterdamexpo.nl.

Meer lezen

Tijdvakken

Landen