Mogelijk is het de grootste vond van goud in heel Engeland.

Grootste goudvondst in Engeland ooit gevonden?

Mogelijk is het de grootste vond van goud in heel Engeland.Een man met een metaaldetector heeft een vondst van Romeins goud gedaan in Engeland. Het goud is mogelijk miljoenen ponden waard. De vondst wordt dan ook vergeleken met de Staffordshire Hoard, een vondst van goud die ruim drie miljoen pond opleverde.

Het goud werd gevonden door een schattenjager met een metaaldetector bij Bredon Hill in Worcestershire. Op de locatie ligt een fort uit de ijzertijd. Details over de vondst zijn nog niet bekend gemaakt, hoewel de gemeente en onderzoekers zijn ingeschakeld vanwege de potentiële archeologische waarde van de vondst.

“Naast het feit dat het potentieel kostbare stukken zijn, zijn de munten ook historische documenten,” aldus dr. Roger White, expert in Romeinse archeologie van de universiteit van Birmingham. “Ze vertellen een verhaal op zich.”

“Bredon Hill was niet een locatie met veel Romeinse activiteit,” vervolgt hij. “Hoewel Worcester een Romeinse nederzetting kende waar een sterke focus op ijzerproductie lag. Het is opwindend vanuit een historisch perspectief. Dit kan ons enorm veel informatie opleveren.”

Metaaldetector enthousiastelingen jagen al sinds 2009 op een grotere vondst. In dat jaar werd de Staffordshire vondst gedaan, die bestond uit honderden edelstenen, 5 kg. aan puur goud en 2.5 kg. aan zilver.

Bron: The Telegraph

Meer lezen

Tijdvakken

Thema's