Geen foto

Griekse historische sites te huur

Griekse historische sites te huurHet door schulden geteisterde Griekenland haalt op dit moment de raarste capriolen uit om geld in het laatje te krijgen. De laatste bepaling van de Griekse regering heeft een internationale rel teweeg gebracht. Het Griekse Ministerie voor Cultuur liet gisteren weten dat reclame van bedrijven en andere organisaties de belangrijke archeologische vindplaatsen mogen gaan versieren.

Met dit door reclame gegenereerde geld zouden de Griekse ruïnes onderhouden kunnen worden zonder overheidssteun. De eerste site waar deze nieuwe vorm van financiering op zal worden toegepast, is de Akropolis. 

Toen de Griekse overheid enkele decennia geleden een soortgelijk voorstel deed, zagen alle archeologen dit als heiligschennis. Het Ministerie van Cultuur heeft nu echter laten weten dat er strikte voorwaarden worden gesteld. Ook liet het Ministerie weten dat de Griekse ruïnes verhuurd kunnen worden voor professionele foto-shoots. Tot dusver heeft alleen een uiterst select aantal mensen de Akropolis mogen gebruiken voor mediadoeleinden. Wanneer het nieuwe beleid wordt ingevoerd, zal de Akropolis te huur zijn voor de hoogste bieder.

Vorige week stelde Giakoumatos, ex-onderminister van gezondheid, nog dat de Akropolis en andere archeologische sites geleased dienen te worden aan particuliere bedrijven. Andere opties, zoals het buitenland smeken om geld of een gesloten Akropolis, zouden volgens hem nog beschamender zijn. Of de vandaag bekend geworden beleidswisseling een direct gevolg is van de reactie van de ex-minister is tot dusver niet bekend.

Bron: Rawstory

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's