Geen foto

Griekse ex-minister wil archeologische sites leasen

Volgens een Griekse ex-minister moet de Akropolis geleased worden.Volgens ex-minister Gerasimos Giakoumatos zouden historische sites en monumenten in Griekenland, zoals de Akropolis van Athene, geleased moeten worden om geld te verdienen. Het in geldnood verkerende land zou zo voorkomen dat er ‘beschamendere’ kwesties naar voren treden.

Giakoumatos, voormalig onderminister van gezondheid, stelde afgelopen maandag voor dat de Akropolis en andere archeologische sites geleased dienen te worden aan particuliere bedrijven. Volgens hem is dat minder beschamend dan de overige opties.

“Wat wel beschamend is, is dat we om buitenlands geld smeken of dat een Chinese toerist in Athene voor een gesloten Akropolis staat,” aldus Giakoumatos in een verwijzing naar de staking van medewerkers van het Ministerie van Cultuur, waardoor verscheidene musea en historische sites gesloten bleven.

“In plaats van te snijden in salarissen en pensioenen, zou de staat de Akropolis kunnen leasen; het zou alle archeologische sites kunnen leasen.”

Bron: ekathimerini.com

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's