Prent van Marseille onder de Grieken

Griekse begraafplaats aangetroffen in Marseille

Prent van Marseille onder de Grieken Het was al bekend dat de Grieken de eerste inwoners van Marseille in Zuid-Frankrijk waren. Nu hebben archeologen een Grieks kerkhof aangetroffen dat kan helpen om de gebruiken van het regionale volk te verduidelijken.

Het kerkhof uit de 4e of 5e eeuw voor Christus werd ontdekt tijdens archeologische werkzaamheden in de haven van Marseille. Tot nu toe zijn er op de site al zes sarcofagen en urnen aangetroffen. “De vondsten in dit specifieke gebied zijn totaal onverwachts,” laat projectleider Lionel Guévalet weten. “Het is een zeer belangrijke vondst omdat het alles wat bekend is over de Griekse inwoners in het gebied zou kunnen tegenspreken.”

Marseille was een Griekse kolonie. Het toenmalige Massilia werd omstreeks 600 voor Christus gesticht door de Phocaea stam. Volgens de Franse archeologen zal deze opgraving helpen om nieuwe informatie te vergaren over het leven van de Grieken in Marseille, alsmede over de exacte positie van de begraafplaatsen, die traditioneel buiten de steden werden aangelegd.

Bron: Greek Reporter

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's