Geen foto

Graven aangetroffen in Canadees nationaal park

De Hornaday River die door het nationale park Tuktut Nogait loopt. In een nationaal park in Paulatuk (Canada) zijn een aantal graven gevonden die tussen de vierhonderd en duizend jaar oud zijn. Minstens vier skeletten liggen boven de grond begraven onder platte stenen. De graven zullen echter niet worden opgegraven.

De graven zijn aangetroffen in het nationale park Tuktut Nogait. Er waren al plannen voor een onderzoeksproject naar de historie van het nationale park voor aankomende zomer. Er wordt gekeken of de graven meegenomen worden in het onderzoek.

De nationale organisatie voor parken, Parks Canada, heeft als regel dat historische graven niet verstoord mogen worden. Tom Nesbitt van het managementteam van het nationale park zei dat er geen reden is om de graven op te graven. “Er zijn andere manieren om het verhaal achter de graven te weten te komen, de graven hoeven hiervoor niet opgegraven of verstoord te worden.”

Er zullen wel foto’s van de graven gemaakt worden om er achter te komen wie er begraven liggen. “Het managementteam van het park zal met behulp van ander archeologisch materiaal het verhaal achter de graven proberen te achterhalen,” aldus Nesbitt. “Er zijn in de omgeving bijvoorbeeld voedselopslagplaatsen gevonden, deze kunnen ons meer vertellen over het voedselpatroon en de levensstijl van de mensen die hier geleefd hebben.”

Meer lezen
Tijdvakken
Landen