Graf van Miguel Cervantes mogelijk gevonden

Spaanse archeologen vermoeden dat ze het graf van Miguel Cervantes hebben gevonden. In de crypte van een klooster in Madrid vonden archeologen resten van een kist waarop ‘MC’ stond. Als de kist daadwerkelijk aan Cervantes toebehoorde, komt een einde aan het mysterie rondom de laatste rustplaats van de schrijver van Don Quichot.

Laatste rustplaats Cervantes onbekend

Het is al eeuwen onbekend waar Miguel Cervantes begraven ligt. Volgens de archieven zou de schrijver van het beroemde verhaal Don Quichot begraven liggen in het klooster van de Trinitariers. Maar waar het graf zich precies bevond in het klooster wist niemand. 

Botten en resten van een kist

Onder een van de kapellen in het klooster bleek een crypte te liggen. Daarin lagen resten van een kist waar met spijkers de letters MC in geslagen waren. Onderzoekers vermoeden dat dat de initialen van de overledene waren. Wellicht dus die van Miguel Cervantes. Ook werden de botten van negen personen gevonden. De archeologen gaan nu onderzoeken of de resten van Cervantes daar ook tussen zitten. Daarbij worden ze geholpen door de vele portretten van de beroemde Spaanse schrijver en de vele verhalen en aantekeningen die hij zelf achterliet. 

Sporen van het leven van Cervantes

Cervantes overleed op 69 jarige leeftijd. Volgens sommige bronnen zou hij toen nog slechts zes tanden hebben gehad. Ook zoeken de archeologen naar sporen van de verwondingen die Cervantes opliep tijdens de slag bij Lepanto. Tijdens die slag werd hij getroffen door drie musketkogels. Meer over Miguel Cervantes en zijn Don Quichot is te lezen op IsGeschiedenis.

 

Bron:http://www.cbc.ca/news/arts/searching-for-cervantes-archaeologists-find-casket-with-don-quixote-author-s-initials-1.2931556?cmp=rss

Afbeelding: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cervates_jauregui.jpg

Meer lezen
Landen