Gouden vondst blijkt New Age-object

Een mysterieus gouden object werd gevonden in een oud gebouw op een begraafplaats te Jeruzalem. Oudheidexperts hadden geen idee wat ze hadden aangetroffen. De onderzoekers besloten het publiek om hulp te vragen en kregen het verrassende antwoord van een Italiaan. 

Een gecontroleerde explosie zorgde ervoor dat het object tevoorschijn kwam. Het leek op een korte gouden stok, met 2 rondere knoppen aan de uiteinden en gouden ringen in het midden. Een metallurgische analyse was de volgende stap. De archeologen hadden namelijk geen idee hoe oud het object was en wat zijn functie precies was.

Hulp van het publiek

Er werd via een Facebookoproep aan het publiek gevraagd of iemand wist wat de functie was van de ruim 8 kilogram zware gouden staaf. Facebookgebruikers speculeerden erop los. Sommigen dachten aan een inseminatie systeem voor vee of een klok, anderen zagen er een deegroller in of cultobject in. Het juiste antwoord kwam uiteindelijke van een Italiaan. Hij onthulde dat het object helemaal niet uit de Oudheid kwam, maar een New Age energie-object (een Isis Beamer) was. Het wordt vandaag de dag nog gemaakt in Duitse fabrieken.

Afbeeldingen

www.timesofisrael.com

abcnewsradioonline.com

www.ibtimes.co.uk

Wikimedia

Meer lezen
Tijdvakken
Landen