Geen foto

Google brengt Mexicaans erfgoed in beeld

Google heeft dertig Mexicaanse sites op Street View gepubliceerd. Google is sinds enkele jaren bezig de Street View uit te breiden, ook voor het cultureel erfgoed van verscheidene landen. Onlangs publiceerde Google een reeks 360-graden foto’s van de eeuwenoude Mexicaanse monumenten, waaronder Chichen Itza.

Dat maakte Mexico’s National Institute of Anthropology and History (INAH) bekend. De toevoegingen aan Street View zijn bedoeld om “bezoeken aan de precolumbiaanse sites aan te moedigen en daarmee het cultureel toerisme [van Mexico] te versterken,” aldus Miguel Angel Alva, marketingdirecteur bij Google Mexico.

Google maakte de foto’s met behulp van cameradragende driewielers waarmee ze rond de Mexicaanse sites reden. Volgens INAH, die toestemming gaf voor het project, worden er al sinds twee jaar foto’s gemaakt. Op dit moment zijn er dertig sites toegevoegd aan Google Street View. Het doel van Google is om er aan het eind van het jaar ruim 80 online te hebben, en om uiteindelijk alle 189 archeologische sites onder INAH in beeld te brengen.

Bekijk via de volgende links enkele Mexicaanse monumenten op Street View:
Chichen Itza El Castillo
Teotihuacan
Tulum
Palenque
Uxmal

Bron: Cosmic Log

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's