Geen foto

Genomineerden Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie bekend

De genomineerden voor de Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie zijn bekendDe genomineerden voor de Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie zijn sinds enkele dagen bekend. De GPNV wordt sinds 2003 jaarlijks uitgereikt om de aandacht te vestigen op belangrijke archeologische diensten die meestal op de achtergrond worden uitgevoerd. Stemmen is mogelijk tot 21 november.

De genomineerden zijn:

Jasper de Bruin
De Bruin is docent Provinciaal-Romeinse archeologie aan de Rijksuniversiteit Lieden en betrokken bij diverse veldwerkprojecten, waaronder de opgravingen van een Romeins/Vroeg Middeleeuwse nederzetting in Naaldwijk en een Merovingische nederzetting in Oegstgeest.

Henk Hiddink
Hiddink is werkzaam als senior archeoloog bij ACVU-HBS en is gespecialiseerd in de archeologie en het landschap van Zuid-Nederland en in aardewerk- en metaalvondsten uit de Late ijzertijd en de Romeinse tijd. Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan, waaronder het boek over het onderzoek op de Groot Bottelsche Akker bij Deurne.

Dick Velthuizen
Velthuizen is beheerder van het provinciaal archeologisch depot van Flevoland en tevens actief bij de AWN-afdeling van Flevoland. Hij was betrokken bij talloze veldwerkprojecten en scheepsopgravingen en wordt door velen gezien als het gezicht van de archeologie van Flevoland.

Evert Ulrich
Ulrich is veldwerkcoördinator bij de Archeologische Club Oldenzaal. Onder zijn leiding zijn veel opgravingen uitgevoerd, waaronder het onderzoek naar het Agnietenklosoter in Oldenzaal en de vondst van het graf van de ridder van Borne.

De GPNV wordt jaarlijks uitgereikt aan een veldarcheoloog, amateurarcheoloog, grondwerker of kraanmachinist met een bijzondere verdienste voor de Nederlandse veldarcheologie. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Reuvensdagen, het jaarlijks congres voor archeologie van Erfgoed Nederland. De 41e editie van de Reuvensdagen vinden plaats op 24 en 25 november in de Philharmonie in Haarlem. 

De prijs van de GPNV bestaat uit een wisselbeker, champagne, een oorkonde en een actiefoto van de winnaar. Breng uw stem voor de GPNV uit op www.gpnv.nl.

Bron: www.gpnv.nl
Meer lezen

Tijdvakken

Landen