De gemeente van Rome wil een vuilnisbelt naast de Villa Adriana plaatsen.

Gemeente Rome wil vuilnisbelt naast Villa Adriana

De gemeente van Rome wil een vuilnisbelt naast de Villa Adriana plaatsen.De gemeente van Rome heeft besloten een vuilnisbelt naast de Villa Adriana te plaatsen om een afvalcrisis te voorkomen. Dit heeft voor veel ophef gezorgd, gezien het feit dat de Villa Adriana één van de waardevolste historische sites van Italië is. De villa is gebouwd tussen 126 en 134 in opdracht van keizer Hadrianus, die eveneens het Pantheon liet bouwen.

Als de plaatsing van de vuilnisbelt doorgaat, zal er een enorme hoeveelheid afval vlak naast de historische site gedumpt worden, om maar niet te spreken over de geur en vervuiling. Een vertegenwoordiger van CBS News ziet de ironie ervan in, gezien Hadrianus het complex bouwde om te ontsnappen aan de vuile lucht van Rome.

De Villa Adriana staat sinds 1999 op de UNESCO World Heritage Site en wordt als een belangrijk archeologisch en culturele site gezien. De villa is daarnaast een toeristische trekpleister, vooral vanwege de nabijgelegen Villa d’Este en de stad Tivoli, en stond bovendien op de honderd meest bedreigde sites lijst van 2006.

Prince Urbano Barberini, een Italiaanse acteur, milieudeskundige en bovendien afstammeling van paus Urban VIII uit de Renaissance, vindt het plan een schande. “Dit is van een archeologisch standpunt één van de meest waardevolle gebieden in de hele wereld. Het zal compleet vernield worden door deze rommelhoop. Het staat gelijk aan afval dumpen in de piramides.” De familie van de prins is tevens eigenaar van één van de middeleeuwse kastelen die in het gebied staan.

Zie voor meer informatie over de kwestie een videobericht op CBS News.

Bron: The Telegraph

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's