Geen foto

Fossiel van reuzenpinguïn ontdekt op Zuidpool

Wetenschappers hebben een fossiel van een twee meter lange pinguïn gevonden. Argentijnse wetenschappers hebben een fossiel van een megapinguïn gevonden op Antarctica. Het dier leefde ca. 34 miljoen jaar geleden en zou met een lengte van twee meter boven de keizerspinguïn, de grootste pinguïn die vandaag de dag bestaat, uit hebben getorend.

Paleontologen van de Natural Sciences Museum in de Peruaanse La Plata provincie hebben dat afgelopen dinsdag laten weten. “Dit is de tot dusver grootste pinguïn in zowel lengte als lichaamsmassa die ooit gevonden is,” aldus wetenschapper Carolina Acosta. De vogelsoort zou zelfs langer dan de meeste hedendaagse mensen  zijn geweest.

De vondst stelt onderzoekers in staat om meer te weten te komen over de voorouders van moderne pinguïns. Het team dat de vondst deed zal in de zomer van 2013 terugkeren naar de Zuidpool in de hoop meer fossielen van de soort te vinden. De onderzoekers willen er met name achter komen hoe de enorme pinguïn zich voortbewoog.

Eerdere vondsten van prehistorische pinguïns, zoals de anderhalf meter lange Inkayacu paracasensis die in 2010 in Peru werd gevonden, tonen aan dat pinguïns indertijd geen zwarte en witte veren hadden zoals hedendaagse pinguïns. In plaats daarvan hadden ze een roodbruine kleur met een grijze pluim.

Bron: The Globe and Mail

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's