Geen foto

Fenicische tombes ontdekt op Cyprus

Voorbeeld van een Fenicische sarcofaag. Tijdens rioolwerkzaamheden in Cypriotische Larnaca zijn tombes ontdekt uit de Fenicische periode. De tombes dateren tussen de 6e en 4e eeuw voor Chr. Volgens archeologen zijn de graven waarschijnlijk een uitbreiding van de nabijgelegen catacomben, welke gelegen zijn onder de Panayia Faneromeni kerk, die dateert uit de 4e eeuw voor Chr.

De burgermeester van Larnaca Andreas Louroutziatis vertelde dat de werkzaamheden aan het riool tijdelijk zijn stil gelegd. In samenwerking met het Bureau voor Oudheden zal een beslissing worden genomen over de verdere opgraving van de tombes om mogelijke nieuwe archeologische vondsten te doen.

“De vondst van de Fenicische tombes is wederom een bevestiging dat de stad veel historie bevat. De regio is gedurende duizenden jaren continu bewoond geweest, wat bewezen wordt door de vondst van onder andere tombes en sarcofagen,” aldus de burgermeester. Larnaca en met name de buurt rondom Faneromeni was in de oudheid een grote begraafplaats. Er stonden  veel tombes stonden met het opschrift ‘Larnacas’, en daar komt de naam van de hedendaagse stad dan ook vandaan.

Priester Michael van de Panayia Faberomeri kerk zei dat er plannen zijn om de catacomben onder de kerk te renoveren en er een ondergronds museum van te maken. Voor het project is €300.000,- uitgetrokken, wat voor de helft wordt gefinancierd door het Bureau voor Oudheden.

Bron: Cyprus Mail

Meer lezen
Tijdvakken
Landen