Geen foto

Excuses na valpartij bij rondleiding in Kampen

Olger KoopmanDe gemeente Kampen en de woningcorporatie DeltaWonen zijn van plan om de bezoekers van een archeologische rondleiding afgelopen woensdag persoonlijk hun excuses aan te bieden. Tijdens de wandeling raakte een aantal van hen namelijk lichtgewond toen het hele gezelschap door een betonplaat zakte.

Eind oktober vonden er verschillende archeologische opgravingen plaats op het voormalige terrein van verzorgingshuis Myosotis in het Overijsselse Kampen. Tijdens dit onderzoek werden onder andere sporen gevonden van kostkoperswoningen, afvalkuilen en beerputten. Daarnaast troffen de archeologen ook veertiende-eeuws aardewerk en de slachtresten van een groot aantal dieren aan. Veruit de belangrijkste ontdekking was echter het fundament van het oude Catharina Gasthuis.

Valpartij

Om de omwonenden te informeren over de vondsten organiseerde  stadsarcheoloog Alexander Jager namens woningstichting DeltaWonen afgelopen woensdag een rondleiding over het terrein. Terwijl de Jager uitleg gaf over de restanten van de ziekenzaal van het Catharinagasthuis ging het echter mis. Plotseling stortte een van de betonnen vloeren in, waardoor ruim twintig bezoekers ten val kwamen. Uiteindelijk hadden drie van hen lichte verwondingen, waaronder schaafwonden en rugklachten. Later bleek dat de val veroorzaakt was doordat een deel van de vloerplaten tijdens de sloopwerkzaamheden van het Myosotis al ingezaagd waren.

Excuses

Vandaag maakte de gemeente Kampen en woningcorporatie Delta bekend dat ze persoonlijk hun excuses willen aanbieden aan de betrokkenen. Joke Hofman, manager vastgoed bij DeltaWonen, heeft inmiddels al contact opgenomen met de lichtgewonden. Volgens haar gaat het ‘naar omstandigheden goed met ze’. Tevens bevestigt ze dat de val veroorzaakt werd door een fout met de vloerplaten en dat de woningcorporatie op dit moment onderzoekt wie er verantwoordelijk is. Hofman hoopt dat alle betrokkenen ondanks het incident nog steeds geïnteresseerd zijn in de archeologische resten en dat de rondleiding op een andere datum alsnog afgerond kan worden.

Bezoekers met schade of letsel kunnen zich melden bij DeltaWonen via 038-8510200.

Bron: De Stentor

Meer lezen

Tijdvakken

Landen