Einde van het Archeologisch Museum Aardenburg?

Hoe ziet de toekomst van het archeologisch museum Aardenburg eruit? Dit jaar blijft het in ieder geval nog bestaan. De Stichting Archeologisch Museum Zeeland wilde de collectie verhuizen naar het voormalige stadhuis in Aardenburg. Daar zou het museum een forse uitbreiding krijgen, maar de Stichting kreeg de begroting niet rond.

Langetermijnvisie

Na de mislukte poging van de Stichting is het beheer van het museum twee maanden geleden teruggegeven aan de gemeente Sluis. De gemeente opent op 1 mei de deuren van het museum. Wethouder De Bruijn gaat zich ondertussen buigen over de langetermijnvisie. De collectie verdient het om bekeken te worden, vindt De Bruijn.

Romeins en Middeleeuws

Aardenburg is één van de oudste plaatsen in de Zwinstreek. Het bestaat al bijna 2.000 jaar. In de bodem van Aardenburg is een grote hoeveelheid Romeinse en Middeleeuwse voorwerpen gevonden. Het archeologisch museum vertelt het verhaal van het leven in Aardenburg in de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.

Opties

Stelt de raad meer geld beschikbaar zodat de geplande verhuizing naar het oude stadhuis alsnog doorgang kan vinden? Anders moet de collectie misschien terug naar Stichting Ccultureel Erfgoed Zeeland. De Bruijn hoopt op de ‘gulden middenweg’ . De collectie blijft dan zichtbaar en toegankelijk zonder dat er extra geld in gestoken wordt. Het huidige museum blijft dan behouden. Eind april 2016 maakt de gemeenteraad een keuze.


www.pzc.nl/regio/
museumaardenburg.nl/

Afbeelding LimoWreck (eigen werk) [CC BY SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/), via commons.wikimedia.org/

Meer lezen
Landen