Eeuwenoude vondsten in Ede

De opgraving in Ede is de laatste fase ingegaan. Archeologen starten 27 juni 2016 met een opgraving die ongeveer vier weken in beslag neemt.

Open dag

Bureau RAAP voert de opgraving uit in samenwerking met vrijwilligers van de AWN-vereniging van vrijwilligers in de archeologie. Ze hopen in het westelijke deel van het gebied waterputten uit de IJzertijd en boerderijen uit de Late Middeleeuwen aan te treffen.
Op het terrein van de opgraving verrijzen ongeveer 240 wooneenheden. De bouw gebeurt in fasen en zal medio 2020 worden afgerond. Op zaterdag 16 juli organiseert gemeente Ede tussen 11:000-15:00 een open middag.

Middeleeuwen en IJzertijd

In 2014 en 2015 werden er ook opgravingen uitgevoerd op sportpark Oranje. Er werden onder andere restanten van veertien boerderijen en tientallen bijgebouwen en waterputten aangetroffen, maar ook palissades, karrensporen en een crematiegrafveld uit de IJzertijd. De archeologische vondsten dateren uit de IJzertijd en de Middeleeuwen.
Archeologen stuitten ook op een loopgraaf en geschutstelling uit de Tweede Wereldoorlog. De vondsten uit eerdere opgravingen worden nog uitgewerkt.

http://midlandfm.nl/nieuws/overig/3154-opnieuw-archeologische-opgravingen-sportlaan

Meer lezen
Landen