Unsplash

stockfoto

Unsplash

Een kijkje door de ogen van een archeoloog: Open dag Amersfoort 12 juli

Woningcorporatie De Alliantie is in Amersfoort bezig met project Parkweelde 3 in de wijk Kruiskamp. Hierbij worden oude woningen vervangen door nieuwbouw. Voordat de werkzaamheden van start gaan , zal er eerst archeologisch onderzoek plaatsvinden. En daar kan jij bij zijn! Het Archeologisch Centrum van Amersfoort organiseert op woensdag 12 juli namelijk een open dag. Zo kun jij met eigen ogen zien welke bijzondere opgravingen er zullen plaatsvinden.

Er zijn gedurende de dag doorlopend rondleidingen terwijl het opgravingswerk ondertussen gewoon doorgaat. Vondsten van de opgravingen die dag of van vergelijkbare opgravingen worden ter plaatse tentoongesteld.

In 2022 stuitte het Archeologisch Centrum bij vooronderzoek op een tabaksplantage uit de 17e-19e eeuw. Deze plantage wordt sinds dit jaar verder onderzocht. De archeologen verwachten niet alleen resten van één of meerdere tabaksschuren te vinden, maar ook de tabaksbedden waar tabaksplanten geteeld werden en waterputten.

Al met al is het een unieke ervaring om met eigen ogen oude schatten uit het verleden te ontdekken! Zorg ervoor dat je je aanmeldt tussen 10:00-12:00. Er zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar dus kom op de fiets of lopend.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen