Geen foto

Duits jongetje vindt Egyptische mummie in huis oma

Een mummie in het Egyptische Museum.De 10-jarige Alexander Kettler heeft naar alle waarschijnlijkheid een Egyptische mummie gevonden in het huis van zijn oma in de Duitse provincie Nedersaksen. De jongen deed de vondst in een opslagruimte in het huis, zo maakte het Duitse persbedrijf DPA bekend.

Archeoloog moet vondst onderzoeken

De mummie ligt in een sarcofaag die was voorzien van hiërogliefen. Naast de sarcofaag lag ook een dodenmasker en een pot waar Egyptenaren de ingewanden van een overledene in bewaarden. De vader van de jongen is van plan de vondsten door een archeologische expert te laten controleren en hopelijk bevestigd te krijgen dat het daadwerkelijk om een oude Egyptische mummie gaat.

Egypte wil archeologische vondst terug

Mohamed Abdel Maqsoud van het Egyptische ministerie voor Antiquiteiten verklaarde dat het ministerie eerst zal onderzoeken of de voorwerpen Egypte legaal verlaten hebben en of ze zijn geregistreerd bij een museum. Ook zal worden onderzocht of de familie banden heeft met Egypte en eventueel familieleden had die bij archeologie betrokken waren. Wanneer blijkt dat het om een legaal Egyptisch artefact gaat zal Egypte proberen de mummie door middel van diplomatie naar Egypte te krijgen, aldus Maqsoud. Mocht de vondst illegale voorwerpen betreffen zal het Egyptische ministerie Interpol inschakelen.

Bron: Egypt Independent

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's