Geen foto

Dronken criminelen vernielen oud Donegalfort uit Oudheid

Het fort Griahan of aileach in Donegal.In het weekend van 13 en 14 juli heeft een groep van veertig mensen een historisch ringfort in Ierland vernield. Het fort dateert uit de 7e eeuw voor Christus en bevindt zich in het graafschap Donegal in het noordwesten van Ierland. De misdadigers trokken naar verluid stenen uit de muur en gooiden deze vervolgens naar beneden. Ook deden ze hun behoeften in een heilige bron en scholden ze toeristen uit. Behalve ontlasting werden bierflesjes en vrouwenondergoed aangetroffen.

Overblijfselen van waterput en grafheuvels

Het oude ringfort bevindt zich op 750 meter boven zeeniveau en biedt een spectaculair uitzicht over het omliggende landschap. De muren zijn ongeveer 4,5 meter dik en 5 meter hoog. Het fort heeft terrassen op drie verschillende niveaus, die met elkaar verbonden worden door trappen. Binnen de muren van het ringfort in Donegal bevonden zich vroeger waarschijnlijk nog andere gebouwen. Buiten de muren zijn slechts overblijfselen gevonden van een waterput en grafheuvels.

Veroordeling criminelen

Twee van de aangeklaagden verschenen maandag 15 juli voor het gerechtshof. Drie anderen verklaarden zich eerder deze maand al schuldig aan opzettelijke vernieling. Zij werden veroordeeld tot een maand gevangenisstraf.

Bron: Irish Central

Meer lezen
Tijdvakken