Doodskisten in familiegraf ontdekt onder Gloucester Cathedral

In Gloucester Cathedral - in het Engelse Gloucester - wilde men een nieuwe lift installeren toen er een wel heel bijzondere ontdekking gedaan werd. Onder de kathedraal werd een familiegraf met daarin doodskisten gevonden.

Een onverwachte vondst

De doodskisten die gevonden zijn, zijn erg goed bewaard gebleven en zijn waarschijnlijk in de 17e of 18de eeuw begraven. Volgens archeoloog Richard Morris die met de BBC sprak was de vondst onverwacht, omdat er bij soortgelijke opgravingen normaal slechts botten en aarde gevonden worden.

Een familiegraf

Gedacht wordt dat het familiegraf behoort tot de familie Hyett. De naamplaatjes die op de kisten bevestigd waren kwamen volgens Morris overeen met de namen op de steen boven de grafkamer. Volgens de BBC was een aangetrouwde afstammeling van de familie, Lord Dickinson, erg enthousiast over de vondst. De familie die in de grafkamer begraven ligt moet volgens Morris erg rijk geweest zijn.

Men is bezig met de bouw van een lift als onderdeel van een 10-jarig plan om de voorzieningen van de kathedraal te verbeteren.

Bronnen

www.gloucestercitizen.co.uk

www.bbc.com

www.telegraph.co.uk

Afbeelding

Wikimedia Commons, 'The High Altar and stained glass of Gloucester Cathedral in Gloucestershire, England.', Diliff, Photo by DAVID ILIFF. License: CC-BY-SA 3.0

Meer lezen