Geen foto

DOMunder verwelkomt 10.000ste bezoeker binnen twee maanden

DOMunder heeft op dinsdag 12 augustus Dineke Barendregt mogen ontvangen als 10.000ste bezoeker sinds de opening op 2 juni. Annemiek Rijckenberg, voorzitter van Stichting Domplein 2013 en initiatiefnemer van DOMunder Theo van Wijk verwelkomden mevrouw Barendregt met
een bos bloemen en een gevulde ‘Domplein-tas’.

Over DOMunder

DOMunder is een historische ‘attractie’ in Utrecht onder het Domplein. In DOMunder beleeft men ondergronds de verhalen van 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland. Een bezoek is een (archeologische) ontdekkingstocht. Sinds de opening op 2 juni, is bijna elke ontdekkingstocht van ruim een uur uitverkocht. In deze ondergrondse belevenis is per tour ook de ruimte aan slechts 20 bezoekers.

Archeologische ontdekkingstocht

De ontdekkingstochten hebben vaste starttijden en beginnen in de foyer van DOMunder op Domplein 4. De ontdekkingstocht gaat eerst naar middeleeuwse kelders, met ook resten van een Romeinse muur. Hier wordt een film gekeken, een tijdreis door 2000 jaar Domplein in 10 minuten. Vervolgens duikt de bezoeker echt onder het Domplein, waar met een ‘slimme’ zaklamp zelf op zoek kan worden gegaan naar de verborgen geschiedenis. Eén van de hoogtepunten is een bijna levensechte ervaring van de storm van 1674. Naast deze archeologische experience zijn op hetzelfde plein vanzelfsprekend de Domtoren en de Domkerk te bezoeken.

Meer lezen
Tijdvakken