Fragment van de Dode-Zeerollen

Dode Zee-rollen in 2013 in Drents Museum tentoongesteld

Fragment van de Dode-ZeerollenHet Drents Museum in Assen haalt een archeologische vondst van formaat naar Nederland. In 2013 zal een deel van de befaamde Dode Zee-rollen te zien zijn in een tentoonstelling van het museum.

De tentoonstelling laat originele Bijbelse geschriften en objecten van de derde eeuw voor Christus tot de eerste eeuw na Christus zien. Daarnaast zijn er geschriften te zien die niet in de Bijbel zijn opgenomen, de zogenaamde apocriefe geschriften. Deze teksten geven onschatbare informatie over de periode waarin belangrijke elementen van het joden- en christendom gevormd werden. Verder worden er objecten getoond uit het oude Judea, uit de nederzetting van Qumran, de plaats waar de rollen gevonden zijn, en uit Jeruzalem.

Het Drents Museum probeert zich te profileren met tentoonstellingen over internationale archeologie. Zo was er in 2008 een tentoonstelling over het terracottaleger van Xi’an. Op dit moment is de tentoonstelling ‘De gouden eeuw van China’ te zien. In de toekomst komt het museum met de volgende tentoonstellingen: Vikingen in 2012, de Dode Zeerollen in 2013 en Mummies in 2014.

Afgelopen weekend kwam er een onderdeel van de Dode Zee-rollen aan in Amsterdam. De rol zal tentoongesteld worden in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, bij een tentoonstelling over het jodendom. Daarnaast werd onlangs bekend gemaakt dat de Dode Zee-rollen online aanschouwd kunnen worden.

Bron: Blik op Nieuws

Meer lezen

Tijdvakken

Landen