Geen foto

Dieven veroorzaken onherstelbare schade aan eeuwenoude muur

Dieven veroorzaken onherstelbare schade aan eeuwenoude muur

Twee dieven zijn bij een archeologische opgraving opgepakt nadat zij allerlei oude artefacten hebben vernietigd tijdens hun zoektocht naar goud. Zij geloofden op basis van een eeuwenoude legende dat er goud onder de stenen ligt.

De twee Bedoeïenen zijn afkomstig uit Dimona. Ze brachten hun eigen graafapparatuur mee naar de site en hebben hier verschillende nachten gegraven. Vorige week donderdag hebben ze in de stromende regen een tweeduizend jaar oude muur doorbroken die gevonden is onder een gebouw uit het kruisvaarderstijdperk. De dieven brachten zo onherstelbare schade toe aan de vondsten.  

De mannen zijn inmiddels opgepakt en tijdens de ondervragingen gaven ze onmiddellijk toe dat ze op zoek waren naar een schat. Ze beweerden dat er bij hun volk een eeuwenoude legende is dat er goud onder de oude stenen ligt. Dit goud werd niet gevonden.

Amir Ganor, hoofd van de Antiquities Autority’s Theft Prevention Unit (AATPU) zei: “Sprookjes over verborgen schatten maken mensen gek. Nu kan niemand meer de tweeduizend jaar oude stenen muur herstellen.”

De autoriteiten geloven dat er ook een derde dief was en ontsnapt is. De twee andere mannen zijn vrijgelaten, maar worden naar alle verwachtingen binnen enkele dagen aangeklaagd.

Bron: Ynet News

Meer lezen