Geen foto

Dick Velthuizen wint Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie

De GPNV van 2011 is gewonnen door Dick Velthuizen. Beeld GPNVAfgelopen vrijdag bij de afsluiting van de Reuvensdagen in Haarlem werd bekendgemaakt dat Dick Velthuizen, beheerder van het provinciaal archeologisch depot van Flevoland, de Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie 2011 heeft gewonnen.

De GPNV is een initiatief van adviesbureau Hazenberg Archeologie. Jaarlijks wordt deze prijs uitgereikt aan een veldarcheoloog, amateurarcheoloog, grondwerker of kraanmachinist met een bijzondere verdienste voor de Nederlandse veldarcheologie. De GPNB kende dit jaar zijn negende editie. Velthuizen heeft een wisselbeker, een oorkonde en een actiefoto in ontvangst genomen.

Velthuizen was betrokken bij een aantal archeologische opgravingen, waaronder die van de oudste akker van Nederland bij Swifterbant. Ook stelt hij de archeologie van Flevoland zoveel mogelijk in het licht en voert hij allerlei activiteiten uit voor de provincie. Velthuizen won de prijs vanwege zijn onvermoeibare inzet voor de archeologie van Flevoland, aldus de jury.

Bron: GPNV.nl

Meer lezen
Tijdvakken
Landen