Geen foto

Delen van Trevi Fontein in Rome afgevallen

Trevi Fontein. Foto – David Iliff Meerdere decoratieve delen van de Trevi Fontein in Rome hebben losgelaten. Het lijkt een indicatie dat het beroemde bouwwerk, dat in 1762 werd voltooid, toe is aan een nieuwe grote renovatie. 

Afgelopen weekend is er een aantal stenen laurierbladeren van de bovenste fries van het monument naar beneden gevallen. Umberto Broccoli, Rome’s hoofdopzichter voor cultuur, noemde de schade “niet verontrustend” en zei dat het losraken waarschijnlijk te maken heeft gehad met waterinfiltratie door de hevige sneeuwval van afgelopen februari.

De politie heeft het monument afgezet en restoratie-experts hebben de fontein onderzocht. Zij hebben nog zeker vijf stukken verwijderd, omdat deze anders mogelijk los zouden raken. Dino Gasperini, Rome’s stadsadviseur voor cultuur, heeft een fonds aangevraagd om de Trevi Fontein voor verder verval te behoeden. De laatste renovatie aan de fontein werd twintig jaar geleden voltooid.

Broccoli maakt zich geen zorgen, maar Italië’s ‘Groene partij’ heeft aangegeven dat de monumenten van de hoofdstad in uiterst dringende conditie verkeren. Zij hebben dan ook een campagne gestart om de inwoners van de stad aan te sporen om via e-mail gevaarlijke situaties rondom het Cultureel Erfgoed in Rome te melden. “Wij vinden de staat waarin de fontein verkeerd zeer ernstig,” aldus Angelo Bonelli, leider van de partij.

Voor meer informatie over de Trevi Fontein kunt u terecht op IsGeschiedenis.

Bron: Hurriyet Daily News

Meer lezen
Landen