Geen foto

Burgermeester wil oude Rome nagebouwd als pretpark

De burgermeester van Rome wil het oude Rome nabouwen als pretpark. De burgermeester van Rome, Gianni Alemanno, wil de wonderen van het oude Rome nabouwen als een enorm pretpark een paar kilometer bij de originele monumenten vandaan. Voorstanders van de plannen beschouwen  het als een potentiële toeristentrekker.

Voorstanders van het project voorzien een stroom van miljoenen toeristen. De bezoekers zouden door Rome kunnen wandelen, kunnen racen in een strijdwagen, de catacomben bezoeken en gladiatorengevechten zien. “Op deze manier kan de bezoeker een kijkje nemen in het leven van de vroegere bewoners van Rome,” aldus Antonio Gazzellone, hoofd van Rome’s toerismebureau.

Het enorme project heeft als bijnaam de ‘Disneyland van het oude Rome’ of ‘Romaland’. Het plan is om het 240 hectare grootte pretpark te bouwen in een buitengebied van Rome met vijf hotels, wat 9.000 banen zal genereren. De bedenkers schatten dat jaarlijks vijf miljoen buitenlanders en drie miljoen Italianen het park zullen bezoeken.

Uit een onderzoek onder 1.300 toeristen die Rome bezochten is gebleken dat 36 procent terug zou komen om het ‘Romaland’ pretpark te bezoeken. Ook wordt er verwacht dat de gemiddelde lengte van een bezoek aan Rome door toeristen zal stijgen van 2,4 dagen naar 3 dagen.

Hoofd van het provinciale toerismebureau noemt het echter ’een waardeloos kitsch idee.’ Anderen vergelijken de plannen met het ‘bouwen van een dierentuin in de jungle.’ Het project van 800 miljoen dollar werd al in 2008 bedacht, maar kreeg onlangs nieuw leven in geblazen door de aandacht van sjeik Hamad Bin Khalifa al-Thani. De sjeik is zeer bereid in het plan te investeren. Milieuactivisten zeggen dat de burgermeester beter kan investeren in het behoud van de echte archeologische schatten in Rome.

Bron: Ottowa Citizen

Meer lezen
Tijdvakken
Landen