Geen foto

Buitenaardse Boeddha ontdekt

Onderzoekers ontdekken een uit meteoriet gehakt Boeddha beeld. Duitse wetenschappers hebben een Boeddhabeeld met een buitenaardse herkomst ontdekt. Het beeld stelt Vaisravana voor, de boeddhistische god van rijkdom en oorlog. Het beeld is gehouwen uit steen van een meteoriet.

Op basis van een uitgebreide chemische analyse weten de wetenschappers zelfs precies welke meteoriet gebruikt is: de Chinga-meteoriet. Deze buitenaardse steen is ongeveer 15.000 jaar geleden neergekomen in het grensgebied tussen Mongolië en Siberië.

Het beeld was aanvankelijk in 1938 gevonden door een Duitse SS expeditie onder volkkundige Ernst Schäfer. Het is onbekend waar het beeld is opgegraven, maar onderzoekers vermoeden dat het beeld naar Duitsland is gehaald omdat er een swastika middenin het beeld is gekerfd. Daar werd het beeld onderdeel van een privécollectie, tot de onderzoekers het in 2009 tegenkwamen op een veiling.

De wetenschappers publiceerden hun vondst in het tijdschrift ‘Metoritics and Planetary Science’ waar het Indiana Jones-achtige verhaal van de Boeddha uit de ruimte natuurlijk veel aandacht trok.

Bron: Discovery
Beeld: H. Raab via Wikipedia

Meer lezen
Tijdvakken
Thema's