Geen foto

Britse monniken brouwen bier naar eeuwenoud recept

De monniken van Ampleforth Abbey in Groot-Brittannië brouwen eeuwenoud bier.De monniken van Ampleforth Abbey (Groot-Brittannië), die bekend staan als geweldige tuinmannen en ciderbrouwers, zijn bezig bier te brouwen volgens een eeuwenoude traditie. Het recept van de drank, genaamd ‘la bière Anglaise’, is ruim 2 eeuwen lang niet gebruikt.

De monniken hebben een appelgaard met meer dan 2.000 bomen en 70 appelsoorten en hebben succes met de verkoop van hun cider. Ze hopen eind juni het bier in dozen van twaalf flessen te kunnen verkopen voor 36 pond (44 euro).

Traditioneel heet het bier ‘la bière Anglaise’ en het stamt waarschijnlijk uit de middeleeuwen. De drank zijn Franse naam door de loyaliteit van de monniken aan hun naar Frankrijk verbannen collega’s, die het in Frankrijk brouwden terwijl ze experimenten uitvoerden die leidden tot het 19e-eeuwse Benedictiënlikeur.

De productie van het bier stopte toen de verbannen monniken eindelijk weer het kanaal over waren nadat zij in 1793 waren gevlucht voor de gevolgen van de Franse revolutie. Niemand weet waarom, maar misschien waren ze content met de goedlopende Engelse biermarkt. Ieder dorp kende toen zijn eigen brouwer. 

Bron: Past Horizons

Meer lezen
Tijdvakken
Thema's