Geen foto

Bouwvakkers ontdekken kindergraf uit Romeinse tijd

In Oostenrijk is een kindergraf uit de Romeinse tijd ontdekt. Tijdens werkzaamheden voor een omlegging bij Schützen am Gebirge in de Oostenrijkse deelstaat Burgenland hebben bouwvakkers een kindergraf dat dateert uit de Oudheid ontdekt.

Volgens archeologen was het graf omringd door zware stenen, die niet verstoord waren tot de bouwvakkers erop stuitten. Een datering van de aardbodem wijst uit dat de vondst stamt uit de eerste eeuw na Christus. In het graf lagen keramiekfragmenten en glazen voorwerpen, vermoedelijk als grafgiften.

De opgraving wordt uitgevoerd door archeologisch adviesbureau PannArch. Kurt Fiebig, archeoloog bij de organisatie, zegt: “Het is een kindergraf met een volledig lichaam dat begraven is, wat indertijd veel minder voorkwam dan een crematie. We hebben melktanden in de schedel gevonden. Die zullen ons helpen om de leeftijd van het kind te achterhalen.”

De archeologen gaven aan ook een tweede graf en de fundering van een huis op de locatie te hebben gevonden. Het tweede graf was echter al geplunderd toen ze het aantroffen.

Bron: Austrian Times

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's