Geen foto

Boekpresentatie Alexander en Darius, de Macedoniër in de spiegel van het Nabije Oosten

Alexander en Darius. Macedoniërs in de spiegel van het Nabije Oosten.In de Athenaeum Boekhandel in Amsterdam vindt op 24 oktober de boekpresentatie plaats van het boek Alexander en Darius. De Macedoniër in de spiegel van het Nabije Oosten. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan professor dr. Alexander Rinnooy Kan van de Universiteit van Amsterdam. Daarna spreken  prof. dr. Bert van der Spek (VU) en dr. Wouter Henkelman (École Pratique des Hautes Études, Parijs) over het boek.

Nieuw licht op de veroveringen van Alexander de Grote

Aleaxander en Darius werpt nieuw licht op de veroveringen van Alexander de Grote én op zijn  grote tegenstreven, de Perzische koning Darius III. De auteurs stellen, aanhakend bij de nieuwste historische inzichten, dat Alexanders verbluffende militaire successen niet mogelijk waren geweest zonder de fijnmazige infrastructuur van het Perzische Rijk. Ook besteden zij ruim aandacht aan koning Darius III, die door de geschiedschrijving enigszins stiefmoederlijk is behandeld. Het boek bestaat uit bijdragen van een gerennommeerd internationaal gezelschap van Alexander-deskundigen, onder redactie van Diederik Burgersdijk, Wouter Henkelman en Willemijn Kaal. 

Boekpresentatie op 24 oktober in Athenaeum Boekhandel

De presentatie van het boek vindt plaats op 24 oktober van 17:30 tot 19:00 uur in de Athenaeum Boekhandel aan het Spui 14-16 in Amsterdam. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan professor dr. Alexander Rinnooy Kan. Daarop volgen bijdragen van prof. dr. Bert van der Spek en dr. Wouter Henkelman.

Bron: Athenaeum Boekhandel

Meer lezen