Bewijs koloniale Franse nederzettingen gevonden in Saint Louis

Onder een brug in de Amerikaanse stad Saint Louis zijn 18e-eeuwse woningresten aangetroffen. De overblijfselen stammen uit de periode dat de Franse kolonisten Saint Louis opbouwden in 1764.

Meer kennis leven kolonisten

De vondst draagt bij aan de kennis over de behuizing en levenswijze van de eerste kolonisten in de staat Missouri . Onder leiding van Michael Meyer heeft het Missouri Department of Transport de resten gevonden. Kenmerkend aan de Franse woningbouw uit de koloniale periode is het gebruik van verticale houten palen, in tegenstelling tot de horizontale opbouw van huizen door de Engelse Amerikanen.

Meyer geeft aan dat de overblijfselen bewaard zijn gebleven omdat men bij nieuwbouw de fundering van oude woningen niet altijd verwijderde.

Archiefinformatie over bewoners

Door nauwkeurige documentatie van de eerste Fransen in Saint Louis is het bekend wie de huiseigenaren van de koloniale huizen waren. Uit de inwonersinventaris uit 1807 blijkt dat de woning onder de brug gebouwd is in 1769 door een prominent lid van de Franse gemeenschap Joseph Bouchard.

Saint Louis handelscentrum

Op steenworp-afstand van Bouchard’s woning werd tevens een kleinere woning aangetroffen waarin een Spaanse tinnen schaal werd aangetroffen. Experts geven aan dat deze schaal wijst op de commerciële ontwikkeling van Saint Louis als handelsstad. Het feit dat er in een huis van weinig klasse een waardevolle schaal is aangetroffen is bewijs dat de internationale bondhandel van Saint Louis zeer lucratief was.

Bronnen:

www.news.stlpublicradio.org

Meer lezen