Samenwerking met Archeon

Het Archeon is inmiddels druk in de weer met de restauratie van de Zwammerdamschepen.

Archeon

Archeon werkt samen met Archeologie Magazine

Museumpark Archeon maakt zich voorzichtig op voor opening van het 27e seizoen en het werk aan 'Operatie Zwammerdamschepen' gaat gestaag door. Ook is er een unieke en boeiende samenwerking tot stand gekomen met Archeologie Magazine. 

Archeologie Magazine is een toegankelijk geschreven vakblad over archeologie, geschiedenis en cultuur dat zes keer per jaar verschijnt. Niet alleen met artikelen over Nederland maar ook over onze landgrenzen heen. De Romeinse limes houdt per slot van rekening ook niet op bij Nijmegen, toch? Onder andere het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden, de Universiteit van Leiden en de bekende archeoloog Leo Verhart zijn vaste leveranciers van boeiende columns en artikelen.

Zwammerdamschepen

In het vakblad is de restauratie van de Zwammerdamschepen al eens voor het voetlicht gebracht, met mooie foto’s erbij. En het is geweldig om te kunnen melden dat Museumpark Archeon sinds kort voor “Operatie Zwammerdamschepen” een samenwerking met Archeologie Magazine is aangegaan! Dat betekent dat alle ontwikkelingen rondom de Zwammerdamschepen – dus niet alleen de restauratie maar ook de voorbereidingen tot het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum – regelmatig te volgen zijn via Archeologie Magazine.

Het eerste artikel over de schepen verschijnt in de maart-editie van 2021. Mis het niet!

Meer lezen
Landen