Archeologische vondsten worden tentoongesteld in de binnenstad van Groningen.

Archeologische vondsten te zien in binnenstad Groningen

Archeologische vondsten worden tentoongesteld in de binnenstad van Groningen.Een reeks archeologische vondsten van de gemeente Groningen is t/m 6 februari 2013 te bekijken in de binnenstad van Groningen. De vondsten zijn te zien bij verschillende winkels, horecagelegenheden en andere ondernemingen. Denk hierbij aan schoenen, kleding, muziekinstrumenten en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen.

De archeologische vondsten zijn afkomstig uit tijdperken tussen de 8e en 19e eeuw. Hoewel dergelijke voorwerpen doorgaans opgeslagen worden in gemeentelijke depots, worden ze t/m 6 februari tentoongesteld op de plaatsen waar ze vroeger ook aangeboden werden in het kader van ‘Groningen vernieuwt’, een samenwerkingsverband om een aantrekkelijke binnenstad te realiseren.

De expositie ‘De Verborgen Schatten van Groningen’ is opgezet in samenwerking met de studenten van de Hanzehogeschool als onderdeel van een project om de binnenstad van Groningen aantrekkelijker te maken. Er is een route opgezet langs de deelnemende ondernemers, die verspreid wordt via een gratis af te halen ‘schatkaart’. Deze kaart kunt u bij het VVV-kantoor en het Informatiecentrum op de Grote Markt afhalen of downloaden op de website van Groningen vernieuwt.

Meer lezen

Landen