Geen foto

Archeologische vondsten in Mijdrecht

Naast de fundering werden er ook resten van tegelvloeren en muren gevonden.Afgelopen week zijn archeologen tijdens opgravingen aan de Dorpsstraat 39 in Mijdrecht gestuit op vondsten uit de Late Middeleeuwen en de modern tijd. Onder de voorwerpen zaten muren, tegelvloeren en de funderingsresten van een gebouw uit de 17e-19e eeuw.

Naast tekenen van een gebouw werd er een waterput gevonden die is afgedekt door een gemetselde boog. Dit stelde de toenmalige bewoners in staat om vanuit twee ruimtes water te tappen. Ook zijn er ophogingslagen uit de Late Middeleeuwen gevonden, waar de muurfunderingen in zijn gegraven.

Aanleiding van de archeologische opgravingen zijn de nieuwbouwplannen voor de locatie, waar vroeger een apotheek stond. De vondsten lagen ca. een halve meter onder het oppervlak. Volgens de archeologen heeft het onderzoek een goed inzicht gegeven in de plaatselijke bodemopbouw van de Dorpsstraat.

De opgravingen worden vandaag afgerond. In verband met bouwwerkzaamheden kunnen de opgegraven restanten echter niet op de vindplaats bewaard blijven. Ze worden daarom door archeologisch adviesbureau De Steekproef in Utrecht gedocumenteerd.

Bron: 0297 Online

Meer lezen
Tijdvakken
Landen