Archeologische Vereniging Limburg organiseert Euregional Archaeological Conferen

Archeologische Vereniging Limburg organiseert Euregional Archaeological Conference

Archeologische Vereniging Limburg organiseert Euregional Archaeological ConferenDe Archeologische Vereniging Limburg organiseert dit najaar in samenwerking met onder andere het RMO, de universiteiten van Leiden, Keulen, Leuven en Luik en het LVR-amt für Bodendenkmahlpflege im Rheinland een euregionaal symposium over de Bandkeramiek (LBK). Er zijn bijdragen uit Duitsland, Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk en Nederland. De conferentie vindt van 6 tot en met 9 november 2014 plaats in Maastricht en Sittard.

Inhoud conferentie

Tijdens de conferentie wordt een overzicht gegeven van de huidige kennis over de Bandkeramiek. Ook zal er aandacht besteed worden aan de neolithisering in de Euregio Maas/Rijn. Men hoopt dat deze conferentie aanzet geeft tot nieuw onderzoek. 

Indeling conferentie

De conferentie bestaat uit twee avondlezingen van professor Wil Roebroeks en doctor Remko Kuipers over vuur en voedstelstrategieën. Daarnaast is er een tweedaags internationaal congres met vier verschillende thema’s. Tevens zal er een busexcursie zijn door het LBK landschap van het Graetheide Plateauen Haspengouw.

Aanmelden en informatie

Wanneer u zich aanmeldt voor 1 augustus krijgt u korting. Voor meer informatie en registratie kunt u kijken op www.lgog.nl.

Meer lezen

Tijdvakken

Landen