Geen foto

Archeologische vakantieacademie van start op Kreta

Volg de cursus Archeologie en mythen van Kreta. De vakantieacademie van Kreta genaamd Evdaimonia is vanaf mei 2013 open voor Nederlandse gasten om een week lang de cursus Archeologie en mythen van Kreta te volgen. Laat je onderdompelen in de Griekse kunst, archeologie, mythen en filosofie.

Archeologen Josho Brouwers en Arianna Sacco geven de acte de presence op in de vakantieacademie in Kreta. Ook zullen vooraanstaan Nederlandse docenten zoals filosoof Hans Achterhuis, schrijver Joep Dohmen en kunsthistoricus Karin Braamhorst aanwezig zijn.

Evdaimonia is een initiatief van twee Haagse ondernemers, Jacques Poot en Hans Rutten. “In tijden van crisis heb je het tij niet mee als je het verzint om op een steile Griekse berghelling een toeristisch project te bouwen. Griekse banken verklaren je voor gek en ook in Nederland wordt je meewarig aangekeken. Maar mede dankzij de samenwerking met de mensen op Kreta hebben we door kunnen zetten,” aldus Rutten.

Tijdens de cursus bezoekt u bekende mythische plekken, zoals de geboortegrot van Zeus en de cultusgrot van de godin Eileithyia, evenals locaties als Knossos en Azoria, een recente opgraving van een Minoische nederzetting.

De cursus Archeologie en mythen van Kreta vindt plaats van 26 mei t/m 1 juni 2013. Geïnteresseerd? Het uitgewerkte weekprogramma is hier te zien.

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's