De archeologische site Knossos wordt een openluchtmuseum.

Archeologische site Knossos wordt openluchtmuseum

De archeologische site Knossos wordt een openluchtmuseum. De archeologische site Knossos op het Griekse eiland Kreta wordt een openluchtmuseum. Het is de bedoeling dat bezoekers in de toekomst door de hele historische stad kunnen lopen. Griekse ambtenaren denken er over om de lokale gebouwen ook aan te passen.

De Helleense minister van cultuur en toerisme heeft positief op de plannen gereageerd. De burgermeester van Heraklion, Yannis Kourakis, bezocht de site samen met leden van het stadsbestuur en de president en managementdirecteur van de organisatie voor het ‘Samenbrengen van Archeologische Sites en Stadsvernieuwing’ om de mogelijkheden voor het openluchtmuseum te bekijken.

Burgermeester Kourakis noemde de stad ’een van de meest belangrijke sites voor de mensheid.’ Ook liet hij weten dat hij ervoor wil zorgen dat Knossos op de Werelderfgoedlijst van UNESCO komt. De site staat bestaat onder andere uit een Minoïsch paleis dat waarschijnlijk van de legendarische koning Minos is geweest. Tijdens de opgravingen van dit paleis vond men veel aardewerk, vazen, kannen en fresco’s.

Bron: Archaeology Newsnetwork

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's