Geen foto

Archeologische resten vernield bij opgravingen Eindhoven

Logo gemeente EindhovenBij opgravingen in de Eindhovense wijk Tongelre zijn verschillende archeologische vondsten verloren gegaan. Volgens stadsarcheoloog Nico Arts was het veldwerk van de archeologen slecht voorbereid en veel te snel uitgevoerd. Hij stelt daarom voor het  betrokken archeologiebedrijf uit Eindhoven te “verbannen”.

De gemeente Eindhoven is binnenkort van plan bouwwerkzaamheden uit te voeren in de buurt van de oude stadskern van Tongelre. De betrokken projectontwikkelaar had een archeologisch bedrijf in de arm genomen om de historische resten veilig te stellen, maar bij de opgravingen ging het mis. Verschillende oude plantenresten gingen verloren en ook potscherven werden verder vernield.

Volgens stadsarcheoloog Nico Arts is de projectontwikkelaar verschillende afspraken met de gemeente niet nagekomen en zijn de opgravingen slecht uitgevoerd. Zo is een waterput machinaal afgebroken, terwijl dit met de hand had moeten gebeuren. Arts concludeert dan ook dat de vondsten “onnodig” verloren zijn gegaan en stelt de gemeente voor om het betrokken archeologisch bedrijf niet meer in dienst te nemen.

Bron: Omroep Brabant

Meer lezen
Tijdvakken
Landen