Geen foto

Archeologische depots Brede provinciaal erkend

De archeologische depots in Breda zijn provinciaal erkend.De twee archeologische depots aan de Parade en de Mijkenbroek in Breda zijn door de Provincie Noord-Brabant voorlopig erkend als ‘gemeentelijk depot voor bodemvondsten’. De provincie stelt een bedrag van € 123.500 ter beschikking voor het op orde brengen ervan. Dat laat de Gemeente Breda weten.

Het op orde brengen van de depots gebeurt door de installatie van vier demontabele ‘klimaatkamers’. Daardoor kunnen vondsten op verantwoorde wijze opgeslagen worden. Cultuurwethouder Wilbert Willems geeft aan blij te zijn met het geschonken geld, maar ook met de erkenning. Zo kunnen bodemvondsten die gedaan zijn in Breda in de stad blijven. Ook geeft hij aan dat dergelijke vondsten een prominente plaats in het erfgoedbeleid zullen krijgen.

De vier klimaatkamers worden in 2012 geïnstalleerd. Er komen twee aan de Parade en twee aan de Mijkenbroek. Het zijn demontabele klimaatkamers, zodat deze in de toekomst makkelijk verplaatst kunnen worden, mocht dat nodig zijn. De depots worden momenteel als voorlopig gezien. Zodra de klimaatkamers staan, zal de erkenning definitief gemaakt worden.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen