Geen foto

Archeologisch spreekuur in Bunschoten-Spakenburg

SchepEen vondst gedaan? Ga dan naar het archeologisch spreekuur in Bunschoten-Spakenburg. Op woensdag 25 januari is er tussen half vier en vijf uur ‘s middags een archeoloog aanwezig in Museum Spakenburg. Hij bekijkt uw vondst en zal er meer over vertellen.

Als je altijd al meer hebt willen weten over een opgraving die je zelf hebt gedaan, is dit een uitgesproken kans. De vinder krijgt te horen wat voor object het is, uit welke tijdsperiode het stamt, waar het vandaan komt, het materiaal waaruit het stuk uit is gemaakt, enzovoorts. Op het spreekuur zijn ook algemene vragen over archeologisch onderzoek welkom. 

De archeoloog zoekt overigens ook hulp. Weet u wat er op deze foto wordt afgebeeld? Het is een opgraving op de Dorpsstraat. Het is van dierlijk bot gemaakt en is kleiner dan 15 centimeter. Tijdens het archeologisch spreekuur kunt u het bekijken en wellicht de archeoloog helpen te achterhalen wat voor object het is.

Dus: Archeologisch Spreekuur, 25 januari 20120, 15:30 tot 17:00, in Museum Spakenburg (Oude Schans 47-63 3752 AH Bunschoten-Spakenburg)

Bron: Gemeente Bunschoten

Meer lezen