"Archeologisch avontuur in Zuid-Afrika?"

In het Kruger National Park in Zuid-Afrika bevindt zich een opgraving op de plek waar rond 1000 v.Chr. vermoedelijk een permanente nederzetting huisde. De site is gelegen op een heuvel genaamd Mahula Hill, uitkijkend op het uitgestrekte veld. Een team Zuid-Afrikaanse archeologen heeft van het Park toestemming gekregen om nader onderzoek te doen op deze plek. Eerder zijn hier namelijk mensgemaakte muren, botten, scherven, San-rotstekeningen en asresten gevonden. Wilt u deze zomer zelf ook graven naar cultuurhistorische schatten en tegelijkertijd op safari? Dan bent u van harte welkom om zich aan te sluiten bij deze expeditie, onder leiding van bovengenoemd team professionele archeologen.

14 dagen lang zult u in het Kruger Park alles leren over deze indrukwekkende plek. In de ochtend/voormiddag gaan we het veld in. In de namiddag gaan we regelmatig op safari om wilde dieren te spotten.

's Avonds kunt u ontspannen bij het kampvuur en genieten van een echte Zuid-Afrikaanse braai (bbq) en de geluiden van de bush op de achtergrond. De prachtige plaatjes die u altijd voorbij ziet komen op de Facebook-pagina van uw buurman ziet u nu eindelijk in levenden lijve! Deze prachtkans is er voor iedereen die geïnteresseerd is in archeologie en een beetje avontuur en die Zuid-Afrika eens op een heel andere manier wil leren kennen. Zowel voor de hobbyarcheoloog als voor de doorgewinterde professional.

Deze unieke ervaring wordt georganiseerd door Goliath Safaris, met meer dan 25 jaar ervaring in reizen naar Zuid-Afrika. Data zijn van 10-26 augustus 2017. Op dag 2 gaan we rond Pretoria naar een tweetal musea om de archeologische geschiedenis van de omgeving te leren kennen. Daarna richting Kruger National Park, voor 14 dagen het veld in.

Landarrangement €1795,- retour vliegticket indicatie €750,-. Transfers, overnachting in comfortabele chalets, vol pension en wijn in Kruger inbegrepen. Voor al uw vragen kunt u mailen Of kijkt u gerust eens op onze nieuwe site www.graveninkruger.nl voor meer informatie en om alvast in de stemming te komen. Er is maar beperkt plaats en inschrijving sluit eind deze maand, dus wees er snel bij.

Meer lezen