Geen foto

Archeologie in Almere

Stadsarcheoloog Willem Hogestijn overhandigt het boekje aan wethouder Berdien StAfgelopen maandag 29 augustus overhandigde stadsarcheoloog Willem Jan Hogestijn het eerste exemplaar van de herdruk van het ‘Rode Boekje’ Archeologie aan wethouder Berdien Steunenberg. “Het geeft een mooi overzicht van de historie onder onze voeten,” aldus Steunenberg, die het boekje met veel plezier aanraadt. “Almeerse archeologie om trots op te zijn!”

Het boekje is geschreven door auteur en fotograag Ben te Raa. Het besteedt aandacht aan de archeologie in Almere, onder andere door de sporen van de prehistorische jagers en verzamelaars in het Almeerse landschap de Hoge Vaart te beschrijven, of in te haken op het feit dat men 13.500 jaar geleden van Almere naar Engeland kon lopen.

Een gratis exemplaar van het ‘Rode Boekje’ Archeologie in Almere valt te verkrijgen door uw naam en contactgegevens door te sturen naar Bureau Archeologie en Monumentenzorg via archeologie@almere.nl, zolang de voorraad strekt. Voor meer informatie, zie de website van archeologie in Almere.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen