Geen foto

Archeologen vinden historisch monument in het eeuwenoude Myra

Myra was al vanaf de oudheid een belangrijke plek in Turkije.Tijdens opgravingen in de Turkse stad Myra, waarvan geschat wordt dat die uit de vijfde eeuw v. Chr. stamt, is een historisch monument gevonden. Ook vonden de archeologen bijna twintig maskers die mogelijk gedragen werden door acteurs in het theater van Myra.

De opgravingen werden uitgevoerd door de archeologische afdeling van de universiteit van Akdeniz onder leiding van prof. Nevzat  Çevik. De vondst werd gedaan onder het stenen theater van de stad.

“Dit is een monument gebouwd door een vrouw van adel van Myra om haar familie eer aan te doen,”  aldus Çevik. “Volgens onze data is dit monument gebouwd tussen de eerste en tweede eeuw v. Chr.”  Ook vertelde de archeoloog dat er waarschijnlijk meer historische voorwerpen onder het theater liggen.

Myra ligt vandaag de dag dichtbij de Turkse stad Demre en is één van de bekendste historische plekken van het land. De stad was in het Byzantijnse Rijk een welvarende havenstad,  maar werd in de tijd van de Romeinen voornamelijk gebruikt als een plek van verering. In 1468 werd de stad onderdeel van het Ottomaanse Rijk, welke in 1923 plaatsmaakte voor de Republiek Turkije. Tegenwoordig is de stad een belangrijke toeristische attractie.

Bron: Today’s Zaman

Meer lezen
Tijdvakken
Landen