Geen foto

Archeologen staan voor mysterie met vondst 19e-eeuwse walrus

Archeologen hebben het mysterie achter de vondst van de walrussen opgegeven.Zelfs de grootste archeologische specialisten uit Groot-Brittannië kunnen niet met een verklaring komen voor de vondst van een walrusskelet op een 19e-eeuwse begraafplaats. De walrus heeft volgens de onderzoekers bijna 2000 kilo gewogen en werd al enige tijd terug ontdekt tijdens opgravingen in verband met een uitbreiding van het St. Pancras treinstation in het centrum van Londen. De vondst is nu opnieuw in het nieuws gekomen, omdat de archeologen de hoop hebben opgegeven ooit nog het mysterie te kunnen ontrafelen.

Mogelijke verklaring voor vondst

De archeologen hadden een aantal ideeën over de reden achter de plaatsing van de walrus in een Londens graf, waarin eveneens menselijke resten zijn gevonden. Een mogelijkheid is dat de walrus indertijd is gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Medische studenten zouden de walrus wellicht hebben ontleed en aangezien in 1832 ook experimenten met menselijke lijken werden toegestaan, is het denkbaar dat de resten op die manier bij elkaar in één graf zijn beland.

Botten tentoongesteld

Na enkele maanden onderzoek zijn de archeologen nu compleet vastgelopen en hebben de hoop opgegeven. Voorlopig zal het giswerk blijven wat de echte reden was dat de walrus midden in Londen op een begraafplaats terecht is gekomen. De botten worden nu tentoongesteld in het London Archaeological Archive and Research Centre in Hackney.

Bron: The Register

Meer lezen
Tijdvakken
Thema's