Grot in Aggletek Hongarije. Door Horvabe

Amerikaanse Verborgen Grot toegetakeld door vandalen

Grot in Aggletek Hongarije. Door HorvabeIn het Amerikaanse Churchill County is een grot waar archeologisch onderzoek plaats vindt enorm toegetakeld. Rondleidingen in de zogeheten Verborgen Grot zijn tijdelijk stopgezet en er wordt een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt naar de daders.

Archeologische schatkist

De Verborgen Grot is een toeristische trekpleister vanwege de duizenden voorwerpen die hier zijn gevonden door archeologen. De grot bevindt zich in de staat Nevada en werd voor het eerst onderzocht door de archeoloog Mark Harrington. Hij had moeite met het vinden van de ingang waardoor hij dit ook wel de Hidden Cave, oftewel de Verborgen Grot noemde.

De grot is ongeveer 21.000 jaar geleden ontstaan en is ongeveer 5.000 jaar geleden in gebruik genomen. De grot werd waarschijnlijk 800 jaar geleden voor het laatst gebruikt. De grot is van archeologisch belang door de duizenden voorwerpen die hier inmiddels zijn aangetroffen.

Verborgen grot beklad met graffiti

Het Bureau of Land Management laat in een verklaring weten dat de toeristische trekpleister het mikpunt was van vandalen. De grot is beklad met graffiti en het informatiepunt is zelfs doorzeefd met kogels. Ook stenen langs het pad dat leidt naar de grot zitten onder de graffiti. De chaos werd ontdekt op 2 maart maar kan al eerder zijn veroorzaakt.   

Het Bureau of Land Management heeft een beloning van 1.000 dollar uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de daders. Bovendien zijn alle rondleidingen in de grot uitgesteld tot het onderzoek is voltooid.

Dit is de eerste keer dat de Verborgen Grot op een dergelijke manier is toegetakeld en voor de misdaad kunnen de daders een hoge geldboete en een gevangenisstraf van maar liefst tien jaar opgelegd krijgen.

Bron: nevadaappeal.com

Meer lezen