Geen foto

Alle 61.000 Rijksmonumenten online bekijken

Alle Rijksmonumenten van Nederland zijn nu online te bekijken.Vanaf nu kun je alle rijksmonumenten van Nederland online bekijken op het nieuwe platform www.rijksmonumenten.nl. De website is een initiatief van Elk ICT Services in samenwerking met Meerman Marketing en is gemaakt met behulp van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Men kan nu online de monumenten bekijken, achtergrondinformatie opvragen en actuele uitstapjes opzoeken. Ook worden nieuwe monumenten online gezet zodra die bekend worden en worden reeds gepubliceerde monumenten geüpdatet zodra er nieuwe informatie over dat monument beschikbaar is. Elk monument kan ‘ge-liked’ worden, à la Facebook, maar bezoekers kunnen ook een recensie achterlaten.

Rijksmonumenten.nl probeert zo meer toegankelijkheid te bieden tot de Nederlandse rijksmonumenten. Ook wil de website het erfgoedtoerisme stimuleren. Van alle monumenten zijn er 1.500 archeologische rijksmonumenten (terreinen van nationaal belang) en 13.000 archeologische vindplaatsen.

Bron: Rijksmonumenten.nl

Meer lezen
Tijdvakken
Landen