Geen foto

AgriWiki: website over historische boerderijen en erven

AgriWiki is in januari officieel gelanceerd.Op 22 januari 2013 is de website ‘AgriWiki’ officieel gelanceerd. De website is gemaakt voor en door mensen met interesse voor historische boerderijen en erven. Dit zijn zowel bewoners en gebruikers van deze boerderijen als deskundigen op dit gebied. Doel van de site is om zoveel mogelijk informatie en kennis over agrarisch erfgoed bij elkaar te brengen.

Door deze informatie samen te brengen wil AgriWiki de instandhouding van historische boerderijen en erven in Nederland bevorderen. De kennis die de site aan gebruikers biedt, kan ingezet worden om bijvoorbeeld een restauratie verantwoord te laten uitvoeren of om een erf op een passende manier in te richten en klaar te maken voor gebruik. Door de keuze voor de wikimethode heeft AgriWiki een open karakter en een lage drempel.

Boerderijbezitters, adviseurs, beleidsmakers, architecten, liefhebbers en uitvoerders staat het dan ook vrij een account aan te maken zodat ze zelf onderdelen toe kunnen voegen of kunnen verbeteren aan de site.

Voor meer informatie zie de website van AgriWiki.

Meer lezen
Landen